Unioni i Pavarur i Studenteve te Universitetit te Prishtines

Data 14-05-2005 9:35:48 | Tema: Lajme


Tė implementohet procesi i Bolonjės

Prishtinė, 14 MAJ- Nje delegacion nga Unioni i Pavarur i Studenteve te Universitetit te Prishtines i kryesuar nga kryetari i UPSUP-se Z. Sejdi hoxha dhe anetareve te kryesise , Ardian Sadiku dhe Bedri Istrefi ka marre pjese ne nje koference te organizuar nga ESIB (Unionet Studentore Kombetare te Europes) e cila organizohet ne kuader te samitit te Ministrave te Arsimit te vendeve nenshkruese te Marreveshjes se Bolonjes.
Kjo konference eshte me nje rendesi te vecante sepse ka per qellim strukturimin e pozicionit dhe kendveshtrimit te studenteve te Europes perkundrejt vazhdimesise se Procesit te Bolonjes ne te gjithe hapesiren Europiane.
Gjithashtu vlen te theksohet qe ESIB eshte nje nga partneret kryesore ne strukturimin dhe zhvillimin e Procesit te Bolonjes dhe gjithashtu eshte me rendesi fakti qe UPSUP eshte ftuar ne menyre te vecante ne kete konference dhe vazhdon edhe keto dite te jape kontributin e tij ne propozimet qe do ti behen Ministrave te Arsimit nga ESIB gjate diteve te Samit ne Bergen 18-20 Maj 2005.

UPSUP konsideron si me rendesi te vecante jo vetem Procesin e Bolonjes i cili ka per qellim kryesor krijimin e nje happesire te perbashket Europiane te Arsimit te Larte por gjithashtu gjykon si te rendesishme edhe ftesen e bere nga ESIB i cili shfaq besim dhe perkrahje perkundrejt jo vetem UPSUP por edhe studenteve te te gjithe Universitetit te Prishtines.

Me kenaqesi duam te sjellim ne vemendjen tuaj se ESIB se shpejti do te ftoj UPSUP te behet anetar me te drejta te plota ne ESIB dhe ndoshta eshte hera e pare qe nje strukture e vendit tone behet pjese me te drejta te plota ne nje strukture Europiane dhe per me teper jemi vertet te kenaqur qe kete gje do ta arrijne te rinjte e Kosoves dhe vecanerisht studentet te cilet duhet te konsiderohen jo vetem simbolikisht e ardhmja e kualifikuar e Kosoves.

Nga: Redaksia
Ky artikull vjen nga Studentet.info
https://www.studentet.info

Origjinali i kėtij artikulli gjendet nė:
https://www.studentet.info/modules/news/article.php?storyid=311